גיבץ' של סבתא דורה
- נועה חגי הירט
- 12 ביולי 2022
- זמן קריאה 1 דקות
הוא התחיל להיות אורח קבוע בבית שלי בהריון הראשון, עוד כשגרנו בת"א, לא הייתי מסוגלת לאכול ירקות קרים! ושאלתי את עצמי- מה את כן יכולה? והגיבץ' היה אופציה מעולה! אז הסבתא הנפלאה שלי, סבתא דורה, התחילה להכין עבורי פעם בשבוע סיר גדול, השנים חלפו, כבר ליוש בת 9, סבתא עדיין נינג'ה אבל אני כבר מכינה לעצמי את הסיר קשה לי להיות תלויה באחרים אז מצאתי איך להכין אותו בקלות ויש גם שדרוג, קבלו אותו-
גיבץ' של סבתא דורה
מצרכים:
2 חצילים פרוסים לקוביות
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 קישואים חתוכים
פרחי כרובית
רבע כרוב פרוס
*מבחינת הירקות אני לרוב עושה עם שלושת הראשונים, אך בהחלט ניתן עם כולם או חלקם
בצל קצוץ
2 שיני שום
כף שמן
רסק מוטי
חצי כוס מים רותחים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו (לא חייבים)
שדרוג שהתווסף לאחרונה- טופו חומוס. לא חובה!
אופן הכנה:
1. מחמים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל עד שמזהיב ואז נצרף אליו את השום לדקה-שתיים ומצרפים את שאר החברים- כל הירקות שנשארו ל כ 5 דקות.
אם הטופו חלק מהחגיגה אז להוסיף אותו ראשון ואז הרווחתם גם מנת חלבון!
2. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים על אש בינונית כ 20 דקות ואז- השדרוג המטורף!!
להכניס לתנור עם מכסה ל 20 דקות על 180 מעלות ואז על 220 מעלות ל 10 דקות ללא מכסה. ניתן גם להמשיך לחמם על הגז עד שהירקות מתרככים, אבל בתנור- הטעם הוא עמוק יותר- פשוט וואוו!
4. אוכלים ונהנים!
Comentarios